Diverse

Fost antrenor al Simonei: „De mica are aceasta problema”

Simona-Halep-Singapore-2014

  • Probleme pentru Simona Halep

Pe scurt

Un fost antrenor al Simonei, de pe vremea cand aceasta activa la juniori a declarat ca meciurile oscilante pe care aceasta le face in ultima vreme se datoreaza lipsei de concentrare si a presiunii pe care aceasta o pune asupra psihicului, mai ales in meciurile de mare importanta. Acesta crede ca un psiholog ar trebui sa o insoteasca in permanenta pentru a o sfatui inainte de meciuri.

5

Nicusor Ene, fostul antrenor al Simonei de pe vremea cand aceasta concura la juniori, a declarat pentru o publicatie ca eliminarile din fazele superioare ale competitiilor nu sunt o noutate pentru acesta. Simona s-a confruntat cu lipsa de concentrare inca de la 10 ani, mai ales cand avansa in turneele importante de la juniori. Aceasta devenea crispata si isi pierdea increderea in ea.

Acesta a recomandat parintilor sa o duca la consiliere cu un specialist, dar se pare ca aceastia nu au dorit acest lucru. Jocul oscilant al Simonei se vede si acum, mai ales in fazele superioare, cand isi pierde concentrarea mai ales cand nu ii iese jocul, asa cum s-a intamplat si in meciul din semifinalele turneului de la Roma, jucat impotriva Carlei Suarez Navarro, meci pierdut cu scorul de 6-2, 3-6, 5-7, dupa aproape 3 ore de joc.

Fostul antrenor crede ca Simona ar avea nevoie un psiholog care sa mearga cu ea in turnee si sa o sfatuiasca inainte de fiecare meci, pentru a-i reda increderea. Halep joaca excelent atunci cand se relaxeaza si nu pune presiune pe psihicul ei. Acum, constanteanca se pregateste intens pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

S-ar putea sa-ti placa si