Diverse

Simona este a doua si in topul castigurilor din tenis in 2015

660860-simona-halep

  • Simona Halep - venituri bune din tenis in 2015

Pe scurt

Simona Halep a castigat bine din tenis in 2015. Aceasta se afla pe locul 2 in materie de venituri, fiind depasita doar de Serena Williams. Acest lucru se datoreaza victoriilor obtinute la turnee importante, dar si datorita notorietatii care a crescut in ultima vreme.

5

Parcursul foarte bun de care a dat dovada Simona in acest an se vede nu numai pe plan profesional, dar si financiar. Jucatoarea s-a impus in 3 dintre cele mai mari turnee de tenis, Indian Wells, Dubai si Shenzen, victoriile aducandu-i venituri de peste 2 milioane de dolari. Si contractele de publicitate s-au inmultit datorita notorietatii de care da dovada. In 2015, Simona a pierdut doar 4 partide, ea avand cele mai multe victorii in WTA.

In total, Simona a castigat anul acesta 2.017.326$, ea fiind intrecuta doar de numarul 1 WTA, Serena Williams, care a castigat 3.777.399$. Pe locul 3 se afla Maria Sharapova care a castigat 1.645.525$. Daca jucatoarea romanca va avea acelasi parcurs si in viitor veniturile obtinute din tenis vor creste simtitor, mai ales ca urmeaza turnee importante, la care jucatorii castiga sume de bani importante. In total, de-a lungul carierei, Simona a castigat peste 8 milioane de dolari.

Totusi, tenisul este un sport dificil din punct de vedere financiar, mai ales daca nu reusesti sa castigi meciuri. Echipamentele de calitate sunt scumpe, la fel si deplasarile de la un turneu la altul, la toate acestea adaugandu-se si perioadele de antrenament. Toti jucatorii de tenis care fac performanta practica acest sport de la varste foarte mici 4-5 ani.

S-ar putea sa-ti placa si