Simona Halep 2015

Simona Halep, din nou numarul 2 WTA

simona-halep

  • Simona Halep, locul 2 WTA

Pe scurt

Simona halep a revenit pe pozitia a doua a clasamentului WTA, in urma performantei obtinute la Stuttgard, turneu la care a ajuns in semifinale, dar si a evolutiei slabe a Mariei Sharapova, care a fost eliminata in turul 2, astfel trecand pe locul 3 in clasamentul WTA.

5

Simona Halep a redevenit numarul 2 WTA, dupa 6 luni. Acest lucru s-a datorat eliminarii Mariei Sharapova de la turneul Porsche Grand Prix, care s-a desfasurat in aceasta saptamana la Stuttgard.

Este a doua oara cand Simona se afla pe locul 2, prima data mentinandu-se acolo pentru 8 luni. Rusoaica a trebuit sa isi cedeze aceasta pozitie in urma performantei slabe de la Stuttgard, cand a fost eliminata inca din turul 2 de catre Angelique Kerber. Simona trebuia sa obtina o performanta mai buna decat Sharapova la acest turneu pentru a se bucura de aceasta pozitie in clasamentul WTA. Romanca a ajuns pana in semifinale, dar a fost eliminata in 3 seturi, dupa un meci care a durat aproape 3 ore, de catre daneza Caroline Wozniaki.

Locul 2 este important pentru Simona deoarece, aceasta nu se va intalni cu numarul 1 WTA, Serena Williams, grupele superioare la turneele de tenis viitoare si mai ales la cele de Grand Slam, cele doua jucatoare, evoluand pe tablouri diferite. Simona Halep este cea de-a 33-a jucatoare din istoria WTA care obtine aceasta performanta, in timp ce Serena Williams este cea mai varstnica jucatoare care ocupa prima pozitie.

Dupa aceasta modificare de clasament,Maria Sharapova a declarat ca este o chestiune de timp pana cand va reintra in forma, mai ales ca in ultima vreme a fost accidentata, rusoaica, fiind la un pas de a nu evolua la Sttutgard, dupa ce a ratat competitia FED Cup.

 

 

S-ar putea sa-ti placa si