Simona Halep 2015

Simona Halep pierde in fata Mariei Sharapova

1249489-26980745-1600-900

  • Simona Halep pierde pozitia a doua in clasamentul WTA

Pe scurt

Simona Halep a trecut, in mod oficial pe locul 3 WTA, dupa infrangerea suferita in semifinalele turneului de la Roma, competitie castigata de Maria Sharapova, in fata Carlei Suarez Navarro. Pentru Simona acest lucru nu reprezinta interes, obiectivul acesteia fiind acela de a castiga cat mai multe meciuri.

5

Simona Halep s-a aflat in ultima perioada pe locul 2 WTA, dupa ce a depasit-o pe Maria Sharapova, in urma victoriilor obtinute la turneul de la Stuttgard. Dupa infrangerea suferita la Madrid, pozitia i-a fost amenintata de catre rusoaica. Astazi, in mod oficial Simona a pierdut pozitia a doua in clasament, dupa ce rusoaica a trecut de Carla Suarez Navarro in finala turneului de la Roma.

Pentru Halep acest aspect nu este important, dupa cum a declarat, obiectivul principal al acesteia fiind acela de a castiga cat mai multe meciuri. Totusi a doua pozitie in clasamentul WTA vine si cu o serie de avantaje, cel mai important dintre acestea fiind acela ca ocupanta locului 2 se poate intalni cu numarul 1 WTA sau numarul 3, doar in finala competitiei.

In acest moment, ocupanta primului loc este Serena Williams cu 9.361 de puncte, urmata de Maria Sharapova cu 7.710 de puncte si Simona Halep cu 7.360 de puncte. Pentru Simona urmeaza un turneu dificil, Open-ul Francez, competitie la care a ajuns pana in finala, anul trecut.

S-ar putea sa-ti placa si