Simona Halep vs Maria Sharapova

Simona, in avantaj fata de Sharapova pentru pastrarea locului 2

660768-4e557

  • Simona are sansa de a-si asigura locul 2 WTA

Pe scurt

Simona are sansa de a-si asigura locul 2 WTA la urmatoarele turnee. Aceasta are mai putine puncte de aparat decat Maria Sharapova, astfel presiunea de a obtine rezultate atarna pe umerii rusoaicei. In prezent Simona are 7755 de puncte, in timp ce Sharapova are 7525.

5

Luni, Simona Halep a redevenit, in mod oficial numarul 2 WTA, depasind-o pe Maria Sharapova. Rusoaica are 7525 de puncte, in timp se Halep are 7755. Lupta pentru locul doi se va desfasura si la urmatoarele turnee pe zgura, Madrid, Roma si Roland Garros.

Principalul avantaj al Simonei fata de rusoaica este acela ca are de aparat la cele 3 turnee, mai putine puncte decat Sharapova, 2055 fata de 3105, cate are Sharapova. Rusoaica trebuie, cel putin, sa egaleze performantele de la editiile anterioare, pentru Madrid si Roland Garros, trebuie sa castige finala asa cum s-a intamplat si anul trecut.

Daca aceasta va fi eliminata mai devreme, Simona va avea asigurat locul 2 WTA. prima confruntare dintre cele doua se va desfasura la turneul de la Madrid, turneu care se afla sub patronajul lui Ion Tiriac.

Maria Sharapova nu este in cea mai buna forma, a ultimul turneu la care a participat, fiind eliminata inca din turul 2. Comparativ, Simona a avut o evolutie constanta, in ultima vreme, aceasta a castigat Indian Wells si a ajuns in semifinalele Open-ului de la Miami si a turneului de la Stuttgard.

S-ar putea sa-ti placa si