Simona Halep la Grand Slam

Simona s-a calificat in semifinale la US Open

Simona Halep in semifinale la US Open

  • Victorie importanta pentru Simona la US Open

Pe scurt

Simona Halep a obtinut calificarea in semifinalele US Open dupa ce a trecut in 3 seturi de Victoria Azarenca cu scoul de 6-3, 4-6, 6-4. Este prima victorie a romancei in fata adversarei. In semifiale Simona va juca impotriva Flaviei Pennetta.

5

Simona a disputat meciul impotriva Victoriei Azarenka pentru calificarea sin semifinalele ultimului turneu de grand slam al anului, US Open. Romanca a avut nevoie de 3 seturi ca sa treaca de bielorusa. Primul set a fost in favoarea Simonei care a trecut categoric de Azarenka cu scorul de 6-3. Al doilea set, in schimb a fost castigat de Azarenka care a accelerat jocul si a reusit sa obtina cele 6 puncte. Setul s-a incehiat cu scorul de 6-4. Imediat dupa inceputul ultimului set, partida a fost intrerupta de catre prganizatori datorita ploii, dar a fost reluata dupa aproximativ o ora. Se pare ca aceasta pauza a ajutat-o pe Simona care a revenit pe teren cu mai multa determinare si a reusit sa obtina victoria cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Este pentru prima data cand Simona o invinge pe Victoria Azarenka, fost numar 1 WTA.

Calificarea in semifinale este cea mai buna performanta a Simonei la US Open, iar recompensa este pe masura. Aceasta a obtinut 780 puncte WTA si un cec in valoare de 805.000 de dolari. In semifinale Simona Halep o va intalni pe Flavia Pennetta care a trecut de locul 4 WTA, Petra Kvitova cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Halep si Pennetta s-au mai intalnit de 4 ori pana acum, iar victoriile sunt in favoarea italiencei.

 

Sursa

S-ar putea sa-ti placa si