Diverse

WTA ia o decizie care ii afecteaza programul Simonei

Wta modifica calendarul competitional

  • Ce modificari aduce calendarul WTA pentru Simona

Pe scurt

WTA a luat decizia de a face rocada intre doua turnee de anul viitor. Competitiile de la Dubai si Doha vor schimba categoriile intre ele, iar Simona va trebui sa isi apere titlul castigat anul acesta in Dubai la turneul de la Doha.

5

WTA a stabilit programul competitional pentru anul 2016 si a facut cateva modificari in programul turneelor. Deoarece jucatoarele din circuitul feminin pot sa participe la un numar limitat de turnee dintr-o categorie, competitiile de la Doha si Dubai vor schimba categoriile alternativ pentru a permite tenismenelor sa participe la ambele fara a-si epuiza numarul de participari dintr-un an

Turneul care se va disputa in Dubai la inceputul anului viitor va fi inlocuit de cel de la Doha, iar peste doi ani cele doua turnee vor face rocada. Astfel, in 2016 Simona va trebui sa isi apere titlul cucerit anul acesta in Dubai la turneul de la Doha. Daca va castiga in cadrul competitiei, cel mai probabil ea il va apara peste doi ani la Dubai. Circuitul feminin imparte turneele in 6 categorii: Grand Slam unde jucatoarele sunt obligate sa participe la toate cele 4 turnee, Turneul Campioanelor, pentru jucatoarele care se califica la acesta, Premier Mandatory – jucatoarele trebuie sa participe la 4 dintre acestea, Premier 5 – jucatoarele se pot inscrie de 4 ori, Premier unde jucatoarele sunt obligate sa se inscrie la cel putin si International – tenismenele pot sa participe doar la doua turnee. Pentru Simona urmeaza turneul de la Birmingham unde va participa in premiera.

S-ar putea sa-ti placa si